Bart Slob speecht in de volle kantine ten overstaan van medespelers, bestuursleden en supporters. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Bart Slob speecht in de volle kantine ten overstaan van medespelers, bestuursleden en supporters. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Bart Slob (33) vertrekt met topgemiddelde

Sport 951 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Op het hoogtepunt van het kampioensfeest meldde de ene na de andere hoofdrolspeler zich om in de kantine op tafel een speech te houden. Eén van hen was Bart Slob, die na zestien jaar Nieuwerkerk 1 stopt.

Slob bedankte medespelers, bestuur én supporters. “Ik heb het geweldig gehad en ben dankbaar dat ik die periode op deze manier mag afsluiten.” Slob werd in zijn 16-jarige carrière in de hoofdmacht drie keer kampioen en promoveerde daarnaast nog een keer. “Eens in de vier jaar promotie is een topgemiddelde.”

“We gaan hem heel erg missen”, wist ploeggenoot en rots in de branding in de achterhoede, Menno Homan. “In de manier waarop wij spelen - aanvallend - is hij erg belangrijk. “Bart zorgt voor de balans”, vulde Remco Langerveld aan.

Homan was van plan om net als Slob te stoppen, maar de 31-jarige verdediger is daar op teruggekomen, ondanks dat hij na elke training en wedstrijd pijn in zijn enkel heeft. “Die jongens hebben mij er doorheen gesleept. Dan maar die pijn.” Langerveld verkeert naar eigen zeggen nog in dubio. Ik ben 34 jaar, maar het belangrijkste is dat ik fit blijf. Misschien betekent dat wel dat ik iets minder speelminuten moet maken, maar dat is een proces dat ik nog moet accepteren. Daarnaast speelt ook mee, en dat is bij de club en Ron ook bekend, dat het voetbal dat we de afgelopen periode hebben gespeeld mij wat minder ligt.”

Slob stopt niet vanwege fysiek ongemak, wel omdat de combinatie werk, gezin en voetbal veel vergt. “Ik merk dat ik alles negentig procent doe en dat is niet goed. Misschien ga ik het verschrikkelijk missen en sta ik binnen een half jaar weer op het veld.”

Complimenten van de drie dertigers waren er zaterdag voor Stefan van der Vlegel. “24 goals, dat is heel knap”, zei Langerveld. En Homan: “We hebben dit seizoen alleen maar aangevallen. Ploegen graven zich in tegen ons, maar we hebben veruit de meeste doelpunten gemaakt en veruit de minste goals geïncasseerd. En dat met bijna allemaal Nieuwerkerkers.”