Verbeek merkt dat de supporters met een fikse kater zitten. (foto: archief HvH)
Verbeek merkt dat de supporters met een fikse kater zitten. (foto: archief HvH)

Groeneweg moet de omweg nemen

Sport 403 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Met het kampioenschap dat CKC zaterdag binnenhaalde, kwam meteen een einde aan de titelaspiraties van Groeneweg. De Zevenhuizenaren, die zaterdag met 3-2 onderuit gingen bij FC Zoetermeer, gaan in de herkansing met de nacompetitie.

Groeneweg had het kampioenschap van de vierde klasse na de verlies bij Hillegersberg twee weken geleden, al opgegeven. “CKC is de verdiende kampioen”, zei trainer René van Beek, die de Rotterdamse formatie feliciteerde. “Ze hebben acht punten meer dan wij, dan is er geen twijfel.”

Voor Groeneweg krijgt het seizoen na 4 juni nog een staartje, met in het gunstigste geval drie ‘finales’. Er is de Zevenhuizenaren veel aan gelegen als tweede te eindigen, omdat die klassering recht geeft op een thuiswedstrijd in de eerste en tweede ronde van de nacompetitie. “We zullen ons moeten herpakken”, zei Van Beek, die de teleurstelling over het gemiste kampioenschap terugziet in het veld. “We krijgen nog twee pittige tegenstanders, TOGB en BSC’68, onze concurrent voor de tweede plaats. Het is tijd om de teleurstelling een plaats te geven.”

Van Beek merkt ook dat de supporters met een fikse kater zitten. In Zevenhuizen was na de stap van de zondag-tweede klasse naar de zaterdag-vierde klasse op het kampioenschap gerekend. “Ik heb daar alle begrip voor, met zijn allen moeten we die negativiteit omzetten in een positieve blik op de toekomst”, aldus de oefenmeester die zaterdag Robin Zuierveld en een Zoetermeerse speler die zijn eigen keeper passeerde voor zijn elftal zag scoren.
Tegen FC Zoetermeer viel Moos de Hamer geblesseerd uit. Van Beek: “Ik hoop dat het meevalt.”