Gerald van der Klok.

Opluchting is groot bij Moerkapelle

Sport 382 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – De spanning werd Moerkapelle zaterdag tegen hekkensluiter Ammerstol bijna te veel. Negentig minuten zwoegen leverde wel de drie zo gewenste punten op: 2-0.

Om de afstand met Gouderak uit te bouwen tot een veilige marge van vier punten moest Moerkapelle winnen. De druk die dat meebracht had een verlammende werking op de thuisploeg. “We speelden enorm slordig en liepen ons daardoor steeds vast in de verdediging van Ammerstol”, zei trainer Gerald van der Klok. “In plaats van de ruimte te zoeken aan de flanken kozen we voor de drukte in het centrum. Daardoor kon Ammerstol redelijk makkelijk overeind blijven.”

De al gedegradeerde hekkensluiter haalde schadevrij de rust en toen het na een kwartier spelen in de tweede helft nog 0-0 was, begon de onrust bij Moerkapelle. Juist op het moment dat Van der Klok aanvallende wisselspelers liet warmlopen, maakte Michael Koolhaas na een goede aanval de bevrijdende 1-0. Jonathan Rijthoven zorgde in de slotfase voor 2-0.
Als Moerkapelle zaterdag wint of Gouderak verliest is handhaving een feit.