Berry Glissenaar op archiefbeeld.
Berry Glissenaar op archiefbeeld.

IJsselvogels zit op rozen

Sport 327 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht – Het kampioenschap van IJsselvogels op het veld is aanstaande. Na de zege op LUNO (18-7) lijkt het niet meeer verkeerd te kunnen gaan voor de Moordrechtenaren, die zaterdag in Vinkenveen op bezoek bij De Vink de kroon op het werk kunnen zetten.

De Vinken was tot afgelopen zaterdag de voornaamste belager van IJsselvogels, maar die club haakte af na een nieuwe nederlaag. Atlantis is nu de nieuwe nummer twee, maar heeft met nog drie wedstrijden te gaan in de veldcompetitie een achterstand van vijf punten. “We hebben dus nog twee punten nodig”, zei trainer Berry Glissenaar na weer een succesvolle speelronde zaterdag. “Wat mij betreft verzekeren we ons zo snel mogelijk van het kampioenschap.” Dat de oefenmeester niets aan het toeval overlaat, blijkt uit het feit dat hij op Hemelvaartsdag ‘gewoon’ traint met zijn team. “Ik wil routine houden.”

IJsselvogels had in de uitwedstrijd tegen LUNO nog één van de drie verloren punten van dit veldseizoenen gemorst en ook in Moordrecht had de zaalkampioen het aanvankelijk lastig. “Eén vak scoorde niet en daardoor kon LUNO bijblijven”, aldus Glissenaar. Na de pauze stelde de thuisclub orde op zaken, mede doordat de twee gevaarlijke heren van de bezoekers werden uitgeschakeld.