Spelers, trainer en verzorger met de kampioensschaal. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Spelers, trainer en verzorger met de kampioensschaal. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

IJsselvogels met afstand de beste

Sport 358 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht – De korfballers van IJsselvogels hebben hun dubbelslag voltooid. De eerste kans om kampioen te worden in de tweede klasse werd door de Moordrechtse formatie meteen gepakt. In Vinkenveen moest De Vinken er met 12-19 aan geloven.

Na de laatste treffer van Lieke Verstoep sprongen de spelers elkaar in de armen. Het échte feest werd door IJsselvogels echter op het eigen complex in Moordrecht gevierd. Daar wachtte trainer Berry Glissenaar, verzorger Ton de Jong en de spelersgroep een aangename verrassing; de kampioensschaal werd door de spelers enthousiast in de lucht werd gehouden.
“Het is een droomseizoen geworden”, zei Glissenaar al in de auto op weg van Vinkenveen naar Moordrecht, terwijl zijn pupillen al nipten aan een alcoholische versnapering. “Je hoopt op zo’n scenario, maar als het dan ook lukt is dat fantastisch. We gaan dan ook volop genieten van het succes.”

Amper zes weken geleden verzekerde IJsselvogels zich van promotie in de zaal. In de verkorte campagne waren de Moordrechtenaren in twee duels duidelijk te sterk voor Twist uit Vlaardingen. In de flow van dat succes ging IJsselvogels op het veld door waarmee het in de eerste competitiehelft begon. Na de hervatting verloor het geen punt meer. De concurrenten haakten één voor één af, waardoor IJsselvogels zaterdag bij De Vinken, waar thuis vorige keer nog de enige nederlaag werd geleden, de kroon op het werk kon worden gezet. Het was de eerste van drie kansen voor de ploeg van trainer/coach Berry Glissenaar. Na de eerste helft (4-10) was al duidelijk dat de thuisploeg geen bedreiging vormde.

Daardoor keert IJsselvogels ook op het veld in de eerste klasse terug, een doel dat de club voor ogen had toen het vier seizoenen geleden het project IJsselvleugel startte om de hoofdmacht op het oude niveau terug te brengen. Glissenaar, bezig aan zijn eerste seizoen als trainer, roemde de mentale kracht van het team. “Er is enorm vertrouwen in elkaar. We hebben heus niet altijd goed gespeeld, maar er is geen moment twijfel of onrust geweest.”