Charlie Barto vertrekt bij de IJssel.
Charlie Barto vertrekt bij de IJssel.

De IJssel eindigt op gedeelde vijfde plaats

Sport 217 keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De hockeyers van De IJssel zijn op de gedeelde vijfde plaats geëindigd in de eerste klasse. Op de laatste speeldag pakte de Nieuwerkerkse formatie een punt bj DSHC in Delft (2-2) en dat was net genoeg om nog naast Forescate te finishen.

De IJssel had lang het betere van het spel en om dat te onderstrepen werd twee keer een voorsprong genomen door Joël Waasdorp en aanvoerder Vincent Martens. In de slotfase moesten de bezoekers echter alsnog de gelijkmaker toestaan.

Charlie Barto had vrede met het gelijkspel. De trainer/coach zat zondag voor de laatste keer op de bank bij De IJssel, want hij vertrekt naar Leonidas in Rotterdam. “Deze wedstrijd gaf in het kort ons seizoen aan. Veertig minuten heel erg goed, dertig minuten wat minder en vooral rommeliger. In het algemeen ben ik wel content met de vijfde plaats. Ik vind dat we daar thuishoren. De jongens hebben dit seizoen grote stappen gezet in de spelopvatting en ik weet zeker dat ze ook nog een heleboel stappen gaan zetten.”

Een bos bloemen en een fles champagne vielen hem in Delft ten deel. “We nemen later echt afscheid van elkaar. Op de club is 17 juni nog een gala en we hebben nog een teambarbecue.”