Groeneweg scoorde in de reguliere competitie 113 keer.
Groeneweg scoorde in de reguliere competitie 113 keer.

Groenewegtrainer verklaart resultaat ‘heilig’

Sport 457 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg sloot de reguliere competitie zaterdag af met een 2-1 nederlaag bij BSC’68, maar het treffen stond volledig in het teken van de nacompetitie, die komende zaterdag begint voor de Zevenhuizenaren.

Groeneweg moet drie hindernissen nemen om zich vanaf komend seizoen derdeklasser te mogen noemen. De eerste hindernis is het Boskoopse Floreant, dat zaterdag vanaf 14.30 uur te gast is op sportpark Van ‘t Verlaat. “Het wordt zeker geen makkie”, waarschuwde trainer René van Beek zaterdag. “We hebben tegen Floreant geoefend, We wonnen, maar Floreant liet zien een voetballende ploeg te zijn.”
De trainer verwacht voor het eerste nacompetitietreffen volledige focus van zijn ploeg. “In tegenstelling tot andere jaren valt de beslissing in één wedstrijd en niet over twee duels. Een nederlaag herstellen kan dus niet. Eén foutje van ons en we spelen weer in de vierde klasse.”
Van Beek verklaart het resultaat ‘heilig’ in de nacompetitie. “Ik hoef geen schoonheidsprijs. Die kan me gestolen worden, ik wil winnen.”

Tegen BSC’68 liet Van Beek zijn sterkste elf opdraven. Na rust scoorde Maurice Eckhardt zijn 301ste goal in Groeneweg 1. “De eerste helft was teleurstellend, het spel van de tweede helft was hoopgevend.”