Trainer Gerald van der Klok.
Trainer Gerald van der Klok.

Tank Moerkapelle is leeg na lang seizoen

Sport 567 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – De laatste wedstrijd van het seizoen van Moerkapelle, thuis tegen GSV, had veel weg van een middagje zomeravondvoetbal. De gasten beheersten dat het best: 1-2.

Daarmee sloot Moerkapelle het seizoen in de vierde klasse af op de tiende plaats en dat was net genoeg om degradatie naar de vijfde klasse te ontlopen. Komend seizoen wacht de ploeg van trainer Gerald van der Klok een pittig seizoen in een versterkte vierde klasse, waar de zwakke broeders uit zijn verdwenen. “Maar eerst gaan we lekker op vakantie”, zei Van der Klok, die niet ontevreden was over de ontwikkeling van zijn team gedurende dit seizoen. “We zijn anders gaan spelen, verzorgder met meer positiespel. We hebben stappen gezet, maar die zullen we ook komend seizoen moeten gaan zetten. Vooral op het gebied van scoren moet het beter.”

Tegen GSV maakte Stef van der Zalm de enige Moerkapelse treffer. De middenvelder werd met een bescheiden aantal treffers topscorer. “In jonge jongens als Jeffrey Kievit en Jonathan Rijthoven zitten nog veel rek, dus ik wanhoop niet”, aldus Van der Klok.

Van de huidige groep stopt alleen Tim Koorevaar vanwege studie. Moerkapelle hervat de training na de zomer op dinsdag 9 augustus.