Van der Vlegel maakte als middenvelder dit seizoen 25 doelpunten.
Van der Vlegel maakte als middenvelder dit seizoen 25 doelpunten.

Stefan van der Vlegel blijft bij Nieuwerkerk

Sport 712 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - Stefan van der Vlegel draagt ook komend seizoen het shirt van Nieuwerkerk. De topscorer van het afgelopen seizoen is teruggekomen op zijn besluit om de club te verlaten.

Een paar maanden geleden werd Van der Vlegel door eersteklasser XerxesDZB gepresenteerd als aanwinst, maar de 25-jarige Nieuwerkerker ging twijfelen aan zijn keuze. “Ik heb ontdekt dat Nieuwerkerk nog meer voor mij betekent dan ik al dacht. Ik vond het wel lastig om XerxesDZB af te zeggen. Die club heeft zich toch voor mij ingespannen.”

Van der Vlegel beleefde dit seizoen een topjaar met 25 doelpunten. Daarmee speelde hij zich in de kijker van andere clubs, waaronder dus XerxesDZB. Vorige week na de laatste thuiswedstrijd tegen Oud-Beijerland liet hij al weten dat hij het moeilijk vond ‘zijn’ Nieuwerkerk de rug toe keren. “We hebben een geweldige spelersgroep die alleen maar sterker wordt.”

Trainer Ron Luijten is blij dat de middenvelder blijft. “Het vergroot onze aanvallende mogelijkheden. Stefan is een jongen van de club.” Luijten zegt dat Nieuwerkerk na het aantrekken van Phillipe den Hartog, Shayron Curiel, Stefan van Diest en Rens Herwijer de selectie rond heeft. “Tenzij zich nog een linksback meldt. Zelf zijn we niet meer actief op zoek.”

De eerste training is op 6 augustus.