Het landelijk burgeronderzoek naar de waterkwaliteit in kleine wateren wordt voor het vierde jaar op rij gehouden.
Het landelijk burgeronderzoek naar de waterkwaliteit in kleine wateren wordt voor het vierde jaar op rij gehouden.

Nomineer een watertje in de buurt voor onderzoek

Algemeen 99 keer gelezen

Regio - Waterschappen houden voortdurend de kwaliteit van grote wateren in de gaten. Om ook de waterkwaliteit in kleine wateren te kunnen beoordelen, vraagt het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard inwoners een sloot, singel, vijver of plas te nomineren voor onderzoek.

Deze zomer doen zogenoemde burgerwetenschappers (getraind door professionals) en het Nederlands Instituut voor Ecologie onderzoek. Het landelijk burgeronderzoek wordt voor het vierde jaar op rij gehouden.

Iedereen die benieuwd is naar de kwaliteit van een watertje in de buurt kan een locatie voor onderzoek doorgeven via www.vangdewatermonsters.nl. Op die website staat ook een kleine quiz om kennis te testen over waterkwaliteit. Deelnemers krijgen tips over hoe zij kunnen bijdragen aan een goede kwaliteit van het water.

Ook scholen doen mee aan Vang de Watermonsters, met een speciaal lespakket en een praktijkles over het meten van waterkwaliteit.

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard spreekt de hoop uit dat veel mensen uit de regio meehelpen en een onderzoekslocatie aanmelden.