De 2-5 van Bergambacht in de maak. Luke Schaaf en Rick Willemsen komen te laat om het onheil te voorkomen.
De 2-5 van Bergambacht in de maak. Luke Schaaf en Rick Willemsen komen te laat om het onheil te voorkomen.

Groeneweg-trainer stelt positie ter discussie

Sport 1.246 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Vier dagen eerder dan gehoopt is voor Groeneweg de nacompetitie tot een einde gekomen. De tweede ronde tegen Bergambacht bleek dinsdagavond het eindstation: 4-5. De uitschakeling voor promotie naar de derde klasse kwam hard aan in het Zevenhuizense kamp.

Door Erik van Leeuwen

Zó hard dat trainer René van Beek na afloop zijn eigen positie ter discussie stelde. “Misschien zijn ze hier wel op mij uitgekeken”, reageerde hij aangeslagen en emotioneel twintig minuten na de wedstrijd. “Ik heb gefaald, zo voelt het. Ik heb het team onvoldoende gebracht dit seizoen”; hij was vooral hard voor zichzelf. 

Groeneweg begon dit seizoen met maar  één doel aan het zaterdagavontuur in de vierde klasse: promotie naar de derde klasse, linksom of rechtsom. Vanaf de start kwam de gewezen zondagtweedeklasser echter moeilijk in het ritme. “Van de elf seizoenen dat ik hier heb gezeten was dit veruit mijn moeilijkste seizoen”, zei Van Beek, die vijf jaar geleden met Groeneweg zijn grootste succes behaalde en kampioen werd van de tweede klasse.

“De buitenwacht verwachtte dat we maar even kampioen zouden worden. Maar je wordt niet zo maar kampioen en dat is ook gebleken. Daarnaast heeft corona een enorm stempel gedrukt op het seizoen. Andere clubs zullen er ongetwijfeld ook last van hebben gehad, maar al dat gedoe eromheen heeft de spelersgroep niet meer gemotiveerd.”

Tegen Bergambacht beleefde Groeneweg een echte pechavond, waarin het snel op een 0-2 achterstand kwam. Keeper Niels Heijkoop kwam verkeerd op zijn schouder terecht en moest naar het ziekenhuis. Tot overmaat van ramp miste de thuisploeg via Rick Willemsen ook nog een strafschop.

Met zoveel tegenslag was het nog een wonder dat Groeneweg in de tweede helft door Luuk Gritter, een eigen doelpunt van Bergambacht en de tweede goal van Rick Sleeuwenhoek terugkwam tot 4-5.

“Het wordt een hele klus om alles voor komend seizoen weer bij elkaar te krijgen”, zei Van Beek. Of hij dan nog trainer is, kon hij dinsdagavond nog niet zeggen. “Ik heb nog een contract voor één seizoen. Ik laat de club niet in de steek, maar het moet wel goed voelen. Ik vind de achterban kritisch, zwaarmoedig zelfs.”

Daar tegenover staat dat voorzitter Ed Roos hem altijd door dik en dun steunde. “Dat klopt, maar de spelers moeten ook vertrouwen in mij hebben. En ik heb geen idee hoe dat zit. Het is belangrijk dat we duidelijk zijn naar elkaar. Ik heb hier een fantastische tijd gehad en als het tijd is om te gaan moet ik dat accepteren.”