Kiki Bertens was een graag geziene gast op het open toernooi.
Kiki Bertens was een graag geziene gast op het open toernooi.

Kiki Bertens luistert TCN-open op met clinic

Sport 542 keer gelezen

Kiki Bertens op TCN-open

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het openingsweekeinde van het open toernooi van TC Nieuwerkerk werd zondag opgeluisterd door een clinic van Kiki Bertens.

De voormalig nummer vier van de wereld, inmiddels gestopt als professional, bracht samen met een andere oud-prof, Thiemo de Bakker, de Nieuwerkerkse jeugd de fijne kneepjes van het vak bij.

De eerste editie van het open toernooi van TCN sinds 2019 heeft een groot omlijstend programma. “We willen er een extra feestje van maken”, zei voorzitter Hans Schrijver, zondag aandachtig toeschouwer bij de clinic van Bertens en De Bakker.

De club heeft een goed doel aan het toernooi gekoppeld: de activiteiten staan in het teken van KiKa, kinderen kankervrij. Er is donderdag nog een sponsorclinic met Thiemo de Bakker en vrijdag kan gefietst worden tegen Leontien Zijlaard-Van Moorsel, van wie ook een WK-racefiets wordt geveild voor het goede doel.

Er is een nieuwe toernooiorganisatie, die kosten noch moeite spaarde om een vol deelnemersveld te krijgen. “Vooral de laatste weken is het als een gek gegaan met inschrijvingen. We moesten daardoor in het voorweekeinde meteen aan de bak. Zaterdag hebben we 35 partijen gespeeld, zondag zo’n vijftig. We hebben in totaal 375 inschrijvingen, waarvan negentien op de lijst van onze hoogste categorie in het herenenkelspel 2. Onze coach vanuit de bond was jaloers.”

Er zijn de hele week partijen tot laat in de avond. Zondag zijn de finales.