Logo hartvanzuidplas.nl

Rommel en roffels rond de kerk

  •   keer gelezen

Moordrecht - In het centrum van een zonovergoten Moordrecht konden zaterdag 18 juni zo’n honderd kramen bezocht worden tijdens de jaarmarkt. Het kwik tikte bijna de 30 graden aan, maar dat weerhield een aantal standhouders er niet van om de frituurpan aan te zetten.

In een kraam bij de kerk sisten de oliebollen in de pan. Geen bijbehorend vuurwerk, wel klonk het carillon vanuit de toren. Even verderop werden Molukse loempia’s en pisang goreng gefrituurd. Gelokt door de geuren rond de kramen, lieten bezoekers zich de warme etenswaren ondanks de hitte goed smaken.

Voorbij het volle terras aan de voet van de kerk, was een rommelmarkt te vinden, waar velen snuffelden tussen de aangeboden spullen. Ook voor kinderen was er van alles te doen; ze konden zich bijvoorbeeld kralen in het haar laten rijgen en spelletjes spelen. Spiderman deelde flesjes water uit aan zijn jeugdige fans.

Regelmatig moesten de bezoekers even aan de kant om de slagwerkers van de Moordrechtse muziekvereniging KNDA door te laten die al roffelend op hun trommels een rondje om de kerk maakten. Behalve musicerende mannen waren er zingende vrouwen te vinden in de dorpskern. Dameskoor Eigen Wijs zong uit volle borst moderne liedjes, maar wist ook de aandacht te trekken met oude hits als Hello Mary Lou.

Het volgende evenement in Moordrecht laat niet lang op zich wachten. Van 9 juli tot en met 3 september hangt in het dorp tijdens Mediterraans Moordrecht naar Napolitaans voorbeeld de was weer buiten en worden vele activiteiten georganiseerd. (Matti van Veelen)

Meer berichten