Logo hartvanzuidplas.nl
(foto: Google streetview)
(foto: Google streetview)

‘Nijverheidscentrum gaat schuren met woningbouw’

  •   keer gelezen

Zevenhuizen – De toekomst van het Nijverheidscentrum in Zevenhuizen staat binnenkort hoog op de politieke agenda. Dat heeft wethouder Jan Willem Schuurman gezegd in reactie op opmerkingen van raadslid Peter Molenaar.

Molenaar, evenals de wethouder lid van ChristenUnie/SGP, vroeg aandacht voor het Nijverheidscentrum, het bedrijventerrein dat de ‘oude’ woonkern van Zevenhuizen scheidt van de nieuwe wijk Koningskwartier. “Op den duur, dat kan over vijf maar ook over tien jaar zijn of misschien al eerder, gaat het Nijverheidscentrum schuren met de woningbouw rondom het industrieterrein. Daar moeten we wat mee. Het dorpscentrum van Zevenhuizen mag straks geen industrieterrein zijn.”
De wethouder liet weten dat de toekomst van het Nijverheidscentrum over enige tijd uitvoerig door de raad wordt besproken. Het industrieterrein staat ook benoemd in het coalitieakkoord van ChristenUnie/SGP, VVD, CDA en D66. Een plan en nadere uitvoering ervan komen in het collegeprogramma, dat nog op de tekentafel ligt.

Molenaar bracht het Nijverheidscentrum ter sprake tijdens de behandeling van een bestemmingsplan van zes grotere woningen in het Koningskwartier. Hij, maar ook Martin Damen (PvdA/GroenLinks) en CDA’er Mark den Hollander vroegen het college oog te houden voor een groene openbare leefomgeving in de wijk. Volgens de drie raadsleden komt die omgeving en ook het aantal speelvoorzieningen in de knel. Molenaar: “Aan de minimumeis van drie procent openbaar groen wordt voldaan, maar in het te ontwikkelen gebied is dat best karig.”

“Het groen ligt tegen de N219 aan en dat is best ver weg”, zo verwoordde Damen zijn zorgen. Hij en Den Hollander stelden ook dat het betrekken van inwoners veelal éénrichtingsverkeer is. “Participeren is vooral informeren”, stelde Den Hollander. “We willen graag dat inwoners op een andere manier worden meegenomen in het proces.”
Wethouder Schuurman gaf aan het advies ter harte te nemen. “In mijn inwerkprogramma nemen we deze punten mee. Ik ben het ermee eens dat aan de voorkant heldere verwachtingen moeten worden gewekt. Ook de spreiding van openbaar groen is een punt waar meer aandacht voor moet komen.”

Meer berichten