Logo hartvanzuidplas.nl
Stan van der Spek maakte een patiëntreis met de Deense kroonprinses Mary en een van de artsen. (foto: Sabina van der Spek)
Stan van der Spek maakte een patiëntreis met de Deense kroonprinses Mary en een van de artsen. (foto: Sabina van der Spek)

Stan op stap met kroonprinses

  •   keer gelezen

Leiden/Zevenhuizen - Er was eens... een Deense kroonprinses die afreisde naar Nederland om haar licht op te steken over digitale en technologische innovaties in de zorg. De Zevenhuizense jongeling Stan van der Spek maakte haar wegwijs in de wereld van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis met gebruikmaking van de Hospital Hero-app.

Kroonprinses Mary van Denemarken was vorige week twee dagen in Nederland en bezocht het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het daarin gevestigde Willem-Alexander Kinderziekenhuis. Ze maakte met de Hospital Hero-app een patiëntreis door het ziekenhuis, vergezeld door de 11-jarige Stan van der Spek, die de applicatie demonstreerde.

Na een online consult met een Deense patiënt togen prinses en app-deskundige Stan naar de Ronald McDonald Daktuin, waar kinderen en hun familie samen kunnen ontspannen en loskomen van de hectiek die een ziekenhuisbezoek of -opname met zich mee kan brengen. Daar kreeg de jonge Zevenhuizenaar, die op 2-jarige leeftijd een hartoperatie onderging en daarvoor nog onder controle is, de fijne kneepjes van het poolbiljart van de prinses aangeleerd.

Hospital Hero
Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis ontwikkelde de app, zodat kinderen zich thuis kunnen voorbereiden en in het ziekenhuis een safari kunnen maken, waardoor het ziekenhuisbezoek vaak minder stressvol verloopt.

Meer berichten