Logo hartvanzuidplas.nl
Burgemeester Han Weber vult het eindbedrag in. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Burgemeester Han Weber vult het eindbedrag in. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Danny van Vliet op tandvlees door voor Spieren voor Spieren

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – De sponsoractie van Danny van Vliet heeft 65.000 euro opgeleverd voor Spieren voor Spieren. De Nieuwerkerker was van plan 48 uur onafgebroken op de racefiets te zitten, maar dat doel was een brug te ver.

Van Vliet stapte na vijfentwintig uur fietsen van zijn bolide. Daarom kwam hij zondagmorgen op het verwachte tijdstip niet met fiets over de finish, maar in een Lamborghini. De ontvangst was er niet minder om, hij werd feestelijk onthaald.

“Mijn benen wilden niet meer”, zei Van Vliet, die vrijdagmorgen door ambassadeur van Spieren voor Spieren Ron Vlaar (oud-Feyenoord en oud-Oranje) was weggeschoten. Van tevoren had de 48-jarige Nieuwerkerker al gezegd dat de weersomstandigheden een belangrijke rol zouden spelen bij zijn lange-afstandsrace. “Het was vrijdag erg benauwd, er zat weinig zuurstof in de lucht. Ik merkte al snel dat mijn hartslag omhoog ging, terwijl mijn vermogen niet toenam. Na tweehonderd kilometer was het al op. Op mijn tandvlees heb ik nog ruim driehonderd kilometer doorgereden. Tot zaterdag net voor de middag. Ik kon echt niet meer.”

Vorig jaar reed Van Vliet een sponsortocht van 24 uur voor De Boodschappenkast in Nieuwerkerk en haalde daarmee precies een halve ton op. Met Spieren voor Spieren wilde hij dit jaar zijn grenzen verleggen. “Ik had ‘m natuurlijk graag helemaal willen uitrijden, maar het belangrijkste is dat mijn actie veel geld heeft opgebracht.”

Dat vond ook voormalig olympisch hockeykampioen Minke Booij, die als directeur van Spieren voor Spieren de cheque in ontvangst mocht nemen. “Met dit bedrag kunnen we verder onderzoek doen, dat is hard nodig.”

Burgemeester Han Weber, die het totaalbedrag van de sponsoractie bekendmaakte, noemde Van Vliet ‘een topper’. De wielercoureur kreeg uit handen van Sofie Zalm, kindambassadeur namens Spieren voor Spieren, een beeldje ‘De Eenzame Fietser’. “Afgezien heb ik zeker”, zei Van Vliet, die vele uurtjes stak in het werven van sponsorgeld. “Dat was ook de insteek. Al die kinderen in Nederland met een spierziekte zien ook af.”

Meer berichten