Logo hartvanzuidplas.nl
Het briljanten echtpaar met burgemeester Weber. (tekst en foto: Annette van den Berg)
Het briljanten echtpaar met burgemeester Weber. (tekst en foto: Annette van den Berg)

Arie met de witte krullen heeft al 65 jaar klik met zijn Jannie

  •   keer gelezen

Zevenhuizen – Arie en Jannie Heij-koop-de Kooter zijn in 65 jaar huwelijk steeds meer aan elkaar gehecht geraakt. Burgemeester Han Weber kwam het echtpaar vrijdag 24 juni feliciteren met hun briljanten huwelijk.

Jannie de Kooter (86) en Arie Heijkoop (88) ontmoetten elkaar in 1954 dankzij het ijs van melkboer De Koning. “Hij maakte het zelf. Je moest erop wachten en dan kreeg je van dat zachte softijs”, vertelt Arie. “Je had ze van een dubbeltje en een kwartje. We namen er twee van een dubbeltje, dan had je meer.”
Op de vraag waarom ze verkering kregen, weet Jannie het antwoord niet. “Misschien om zijn witte krullen?” Arie weet het wel. “Het gevoel was goed en het is nog steeds goed.” “Dat blijkt ook wel”, beaamt Jannie terwijl ze liefdevol de arm van haar man aanraakt. “Tegenwoordig zou je zeggen dat de klik er was.” Volgens de echtelieden is die in de loop van 65 jaar zelfs beter geworden. “Je raakt hechter met elkaar”, legt Jannie uit. “Je wordt ook wat afhankelijker en dan ga je elkaar aanvullen.”
De twee startten hun leven samen in het sluiswachtershuisje aan de Rotte tot ze bijna 60 jaar geleden de eengezinswoning aan de Rozenstraat konden bemachtigen. Jannie: “We doen alles zelf, de boodschappen, het eten en het huishoudelijk werk. We hebben wel veel hulp van de kinderen”. Bij calamiteiten is het handig dat dochter Ellen en kleindochter Annefloor ook in de Bloemenbuurt wonen. Ramen lappen doen ze ook zelf. “Voor boven komt de glazenwasser en twee keer per jaar komt een tuinman voor het zware werk.” Die tuin ziet er goed uit. Trots wijst Arie naar de pot met buitenorchideeën die dochter Judith teelt.

“We hebben best een mooi leven gehad”, vindt Jannie. Arie had plezier in zijn werk waar hij zich opwerkte van timmerman tot hoofduitvoerder. Jannie zorgde voor het gezin, was de eerste jaren sluiswachter en had later wat kleine baantjes. Ze zijn blij met hun twee dochters en de kleinkinderen. Ze genoten van vakanties. Eerst met de tent, later met de caravan. “Tot een jaar of acht geleden”, zegt Jannie, “toen was de caravan versleten.” “En wij ook”, vult Arie aan.

Meer berichten