Logo hartvanzuidplas.nl
Vrijwilligers van de Wereldwinkel kregen onder andere verbandleer. (foto: pr)
Vrijwilligers van de Wereldwinkel kregen onder andere verbandleer. (foto: pr)

Vrijwilligers ingezwachteld en bijgepraat

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De gift die EHBO-vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel van Welzijn Zuidplas ontving, is naar eigen zeggen goed besteed met de aanschaf van een reanimatie-kindpop en een EHBO-workshop voor vrijwiligers.

‘Het bevorderen van het welzijn van inwoners van Zuidplas’, die ‘voorwaarde’ zat verpakt in het cadeau van Welzijn Zuidplas aan de EHBO-vereniging. “Als eerste activiteit hebben wij een grote groep vrijwilligers van de Wereldwinkel in Nieuwerkerk een workshop gegeven, waarin zij kennismaakten  met de diverse verbanden en de vaardigheden van levensreddend handelen”, vertelt secretaris Yvonne Mud van de club. “Ook hebben we een nieuwe reanimatie-kindpop aangeschaft, zodat de nieuwste richtlijnen goed beoefend kunnen worden door onze leden en zij up-to-date ingezet kunnen worden bij evenementen.”
Met het laatste beetje werden verbandmaterialen aangeschaft om in het nieuwe cursusseizoen mee te trainen.

EHBO-cursus
In de kantine van de jeu-de-boulesvereniging aan de Sportlaan houdt de EHBO-vereniging regelmatig cursussen die voor alle geïnteresseerden toegankelijk zijn. Wie meer wil weten over cursusdata en -prijzen kan contact opnemen via: secretaris@ehbo-zuidplas.nl, 06 29412527 of via https://ehbo-zuidplas.nl/

Meer berichten