Logo hartvanzuidplas.nl
Het ging definitief mis in de tweede ronde van de nacompetitie tegen Bergambacht.
Het ging definitief mis in de tweede ronde van de nacompetitie tegen Bergambacht.

Groeneweg moet weer fonkelend worden

  •   keer gelezen

Zevenhuizen – Groeneweg gaat mét René van Beek als trainer het tweede seizoen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal in. Dat is de uitkomst van een aantal gesprekken tussen trainer, bestuur en spelersgroep. “We zijn wakker geschud.”

Direct na de uitschakeling in de nacompetitie tegen Bergambacht (4-5 verlies) maakte Van Beek van zijn hart geen moordkuil. Zijn frustraties over een moeizaam seizoen kwamen in een kwartier klaagzang samen. Het voelde niet goed, was de boodschap van de trainer. In nog zo’n seizoen had hij geen zin.

“Ik heb toen echt uit mijn hart gesproken”, zei Van Beek afgelopen week. De hartenkreet van de oefenmeester werd gehoord bij Groeneweg. Ontevreden over het verloop van het seizoen, realiseerden ook spelers en het bestuur zich dat er iets moest veranderen.

Alle partijen maakten daarbij meteen duidelijk dat ze niet van elkaar wilden scheiden. De insteek van de gesprekken de afgelopen weken was om op zoek te gaan naar een betere samenwerking. “We hadden daar eigenlijk allemaal hetzelfde idee over”, reageerde Van Beek. “Uitbreiding van de staf met een teammanager en een assistent, een veldtrainer.”

“Ik snap heel goed dat er spelers zijn die wat anders willen”, zei de trainer ook. “Ik ben al elf jaar trainer hier, en als je al die jaren onder mij getraind heb, weet je onderhand wel wat je krijgt. Aan de andere kant wilde niemand dat we op deze manier uit elkaar zouden gaan.”

Meer berichten