Timo en Daan de Graaff werden op het circuit van Zandvoort eerste en tweede bij de nieuwkomers.
Timo en Daan de Graaff werden op het circuit van Zandvoort eerste en tweede bij de nieuwkomers.

Succes voor Zevenhuizense racebroers

Sport 529 keer gelezen

Zandvoort - Met ruim dertig andere deelnemers zijn de Zevenhuizense broers Daan en Timo de Graaff afgelopen weekend aan de start van hun derde officiële autorace in de 206 GTI Cup verschenen. Met 0,006 seconden verschil wist de laatste na een zinderend gevecht de race op het circuit in Zandvoort in zijn voordeel te beslissen.

De Zevenhuizenaren, die vorig jaar hun racelicentie hebben behaald, maakten in april hun wedstrijddebuut in de autosport. In totaal stonden zes events op het programma; zaterdag 9 juli stonden zij in hun derde race hun mannetje tussen de gevestigde orde.

Tarzanbocht
Rijdend op een vijfde positie zag Daan zijn jongere broer Timo strijden om de leiding. Met extra motivatie om dichter achter zijn broertje te komen, zette hij een spectaculaire uitremactie in bij het ingaan van de befaamde Tarzanbocht. Hij pakte hierbij twee posities in één actie en schoof door naar de derde positie. Timo behaalde even later met een miniem verschil met de nummer twee zijn eerste overwinning overall in een officiële autorace.
In het dagklassement werd Timo eerste rookie (nieuwkomer) en eerste overall, Daan werd tweede rookie en vierde algemeen.