Sportcentrum De Zuidplas.
Sportcentrum De Zuidplas.

Nareizigers een maand in sportcentrum de Zuidplas

Algemeen

Moordrecht - Sportcentrum de Zuidplas herbergt van 1 september tot 1 oktober 75 asielzoekers, dat laat de gemeente weten in een persbericht. Het betreft crisisnoodopvang van zogenaamde ‘nareizigers’. Het zwembad blijft open voor lessen.

De crisisnoodopvang is nodig vanwege de nationale crisis bij de opvang van vluchtelingen. De groep die de gemeente opvangt zijn zogenaamde ‘nareizigers’. Vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen, kunnen binnen drie maanden gezinshereniging met hun vrouw, man en/of minderjarige kinderen aanvragen. Zij worden nareizigers genoemd. Dat betekent dat de groep vooral uit een ouder (vrouw of man) met minderjarige kinderen bestaat. 

De groep die naar Zuidplas komt verblijft van 1 augustus tot 1 september in Oegstgeest. Daarna komt de groep samen met de begeleiding naar Moordrecht. De coördinatie, de inrichting van de locaties en de begeleiding en beveiliging zijn in handen van de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM).

Zwembad
Het zwembad blijft tijdens de opvang open voor zwemlessen. De gemeente zoekt naar een oplossing voor de verenigingen, scholen en andere gebruikers van de Zuidplas.

Informatieavond 
Burgemeester Han Weber praat omwonenden en belangstellenden donderdag 4 augustus vanaf 20.00 uur bij in het sportcentrun. Omwonenden zijn uitgenodigd, anderen kunnen zich aanmelden via crisisnoodopvang@zuidplas.nl tot dinsdag 2 augustus.

Vrijwilligers
Wie zich als vrijwilliger wil inzetten kan zich aanmelden via crisisnoodopvang@zuidplas.nl. De gemeente denkt dan bijvoorbeeld aan het organiseren sport- en spelactiviteiten voor de kinderen.