Timmeren en zagen in het huttendorp.
Timmeren en zagen in het huttendorp.

Eindelijk weer ‘klassieke’ Witte Tentweek

Algemeen 427 keer gelezen

Moordrecht – Na twee jaar van improviseren vanwege de corona-beperkingen werd afgelopen dagen in Moordrecht weer een ‘klassieke’ Witte Tentweek gehouden. Mét waterspektakel en een huttendorp.

Door Erik van Leeuwen

De Witte Tentenweek is een jaarlijks terugkerend kinderfestijn van de Beth-El kerk in Moordrecht. Net als veel andere evenementen was corona de afgelopen twee jaar spelbreker. In 2020 was de editie geheel ‘online’, vorig jaar was de week aangepast en werden grote bijeenkomsten gemeden. “Zoals het waterspektakel, dat we dit jaar dus voor het eerst in drie jaar weer hebben kunnen houden bij de brug bij het kanaaldijk”, aldus Marten, één van de activiteitenbegeleiders. 

Vast onderdeel is ook het hutten bouwen in het Moerhoutpark. Zo’n tachtig kinderen timmerden en zaagden er dinsdag in de volle zon op los. Er waren prijzen voor de mooiste hut, de stevigste hut en voor het team waar het best werd samengewerkt.

“We werken al jaren met een zelfde draaiboek. In de ochtend hebben we een voorstelling, gevolgd door een bijbelverhaal. In de middag hebben we een activiteit.”