(tekst en foto: Annette van den Berg)
(tekst en foto: Annette van den Berg)

Bric-à-brac luidt zomer van Mediterraans Moordrecht uit

Algemeen 351 keer gelezen

Moordrecht- De hele zomer heerste een mediterrane sfeer in de Moordrechtse Dorpsstraat en omliggende straatjes met veel planten en lijnen vol wapperend wasgoed. De mediterrane weken werden zaterdag afgesloten met een bric-à-brac en livemuziek.

Bewoners van de Dorpsstraat konden zaterdag hun bric-à-brac (snuisterijen, red.) en andere spullen verkopen in hun eigen voor- of achtertuin. In de voormalige slagerij van Otterspeer leek het zelfs een echte garagesale.

Maar er was meer te beleven. Bij de kerk een jeu-de-boulesbaan, een terras en de lijnen met wasgoed, dat kunstig is versierd door mensen in zorginstellingen. En niet te vergeten: livemuziek. Venduo speelde bij de kerk, in de straten en in tuinen. Trudi Bos en Hans van der Meer, die het Venduo vormen, willen in het winterseizoen zes klassieke concerten geven in het oude gemeentehuis.

Anja Schröder genoot van de gezelligheid in haar dorp, maar vond het wat rustig. “Er is ook zoveel aan de hand. Het Oogstfeest in Zevenhuizen en de Grand Prix van Zandvoort.”
Ruurd Visser van het Thomashuis in de Dorpsstraat vond juist dat er veel belangstelling was. Hij had een kraam voor zijn huis met zijn foto’s van insecten. “Het loopt heel goed. Boven verwachting.”
Jeffrey Schröder en Rick van Vulpen stonden er met hun barristakraam. “We zijn gewoon hobbyisten, maar we nemen onze hobby heel serieus”, zei Schröder. Hij maakte cheesecake naar eigen recept met een bodem van Punseliekoekjes.

De rommelmarkt in achtertuinen bood de gelegenheid om plekken te zien die anders privé zijn. De tuin van Berthe de Jager bijvoorbeeld, die te bereiken is via een lange smalle poort van slechts 70 centimeter tussen de huizen. “Ik wilde weleens zien hoe het er hier uitziet”, zei Herma Gähler. Ze was verbaasd hoeveel ruimte er achter de huizen is.
Jan-Pieter van IJzendoorn van galerie Mevrouw Boon heeft geen tuin, maar had door de rommelmarkt wel meer bezoekers in zijn winkel. Als een van de organisatoren van Mediterraan Moordrecht is hij tevreden over de reacties op het evenement.