Ontwikkellocatie Van 't Verlaat-Leliestraat. (foto: Erik van Leeuwen)
Ontwikkellocatie Van 't Verlaat-Leliestraat. (foto: Erik van Leeuwen)

Levensloopbestendig wonen en ‘aanleunen’ in Zevenhuizen

Algemeen

Zevenhuizen - Woningcorporatie Woonpartners gaat in een nieuwe ‘woonzorgzone’ op de locatie Van ’t Verlaat-Leliestraat veertig aanleunwoningen en een appartementencomplex met twintig levensloopbestendige appartementen bouwen. Naar verwachting start de bouw in maart/april volgend jaar, schrijft de corporatie in haar nieuwsbrief.

Voor de ontwikkeling van de woonzorgzone werken de gemeente, Woonpartners en Stichting De Zevenster/zorgorganisatie WelThuis samen. De Zevenster krijgt nieuwbouw met 84 wooneenheden. In het totale ontwikkelgebied Van ‘t Verlaat-Leliestraat verrijzen de komende jaren 359 nieuwe woningen inclusief het woonzorggebouw.

Het voorlopig ontwerp van de aanleunwoningen voor ouderen met een (lichte) zorgbehoefte bestaat uit een carré-vormig gebouw met een gemeenschappelijke woonkamer met keuken en toilet en in het midden een binnentuin. De ontmoetingsruimte, binnentuin en extra brede galerijen - waarop voor elk appartement een scootmobiel geparkeerd kan worden - bieden bewoners de mogelijkheid elkaar te treffen, te helpen en samen activiteiten te ondernemen, met als doel dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. De helft van de appartementen is sociale huur, de andere helft middenhuur.