Oud-wethouder Jan Hordijk. (foto: archief HvH)
Oud-wethouder Jan Hordijk. (foto: archief HvH)
ingezonden

Worden we Rotterdam Zuidplas?

Algemeen

De inwoners en bedrijven in de gemeente Zuidplas hebben heel lang te maken gehad met besloten gemeenteraadsvergaderingen over de ontwikkelingen van het Vijfde Dorp. Het bleef in die tijd maar gissen waar dat precies gebouwd wordt, hoe daarvan de infrastructuur wordt en wat de overige gevolgen voor bestaande bedrijven en de andere dorpen in Zuidplas zijn.

Oud-wethouder Jan Hordijk, die deze ontwikkeling in zijn portefeuille had, heeft in februari van dit jaar in een interview verteld dat hij toen hij in Zuidplas nog actief was, onder andere werkte aan de bouw van een nieuwe stad. Over waar hij al die tijd mee bezig is geweest, is de aap dus toch uit de mouw gekomen. Nu begrijp ik ook zijn snelle vertrek per 10 december 2018 uit Nieuwerkerk aan den IJssel naar uiteindelijk een rustig dorpje in de Achterhoek.
Als inwoners van de gemeente Zuidplas moeten we dus de komende jaren rekening gaan houden met het krijgen van een stedelijke bebouwing in onze gemeente, waarbij je moet denken aan bijvoorbeeld Capelle aan den IJssel en een verdere doortrekking van de Rotterdamse metro. Mogelijk worden we wel stadswijk Rotterdam Zuidplas.

L. den Hollander, Zevenhuizen