Afbeelding

‘Vraag toeslag van 1300 euro aan, ook als energierekening nog niet hoog is’

Algemeen

Zuidplas - Uiterlijk begin oktober hebben alle huishoudens in Zuidplas die eerder 800 euro energietoeslag aanvroegen of kregen, ook de extra 500 euro toeslag op hun rekening. Daar hoeven ze niets voor te doen. Dat zeggen burgemeester en wethouders van Zuidplas. Nieuwe aanvragers van de verhoogde energietoeslag krijgen, als ze daar recht op blijken te hebben, meteen 1300 euro.

Door de stijgende energieprijzen hebben meer mensen moeite met het betalen van hun energierekening. Daarom heeft het Rijk besloten energietoeslag te betalen aan mensen met een inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm. Eerst was dat 800 euro. De toeslag is nu verhoogd naar 1300 euro.

Tot 1 september keerde IJsselgemeenten de energietoeslag al uit aan 1111 mensen uit Zuidplas. Volgens wethouder Jan Willem Schuurman heeft nog niet iedereen met recht op de energietoeslag die ook al aangevraagd. “Ik raad iedereen aan op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag te kijken of je er recht op hebt en de toeslag aan te vragen, ook als je nog geen hoge rekening hebt. Zet het geld dan opzij voor later.”

Hij roept inwoners ook op om mensen in de omgeving hulp te bieden bij het aanvragen. Een aanvraag indienen kan tot en met 30 juni 2023.

Gratis hulp bij geldzorgen of bij het indienen van de aanvraag, wordt ook geboden door Stichting ZO!, bereikbaar via www.stzo.nl of geldzaken@stzo.nl of telefonisch via 06-14417050 of 0180-310050 op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur.