De stoeprand is de eerste barrière die genomen moet worden.
De stoeprand is de eerste barrière die genomen moet worden.

SP wil oplossing onbereikbare gft-bakken bij Dianthus

Algemeen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De SP Zuidplas heeft bij het college aan de bel getrokken over nieuw geplaatste gft-containers in Nieuwerkerk, waarvan veel bewoners van zorgcentrum Dianthus moeilijk of geen gebruik kunnen maken. Hun eigen inpandige containers voor groenafval zouden over twee weken worden verwijderd. 

De SP zegt een verontrustend signaal van Huurdersbelangenvereniging Ad Rem Dianthus te hebben ontvangen. Een bewoner licht het probleem toe: “Er wonen hier tientallen mensen die afhankelijk zijn van scootmobiels of rollators. Zeker voor bewoners met een scootmobiel zijn de nieuwe containers veel te hoog.” Bovendien zijn de containers door de stoeprand om het plateau waarop ze staan, vrijwel onbereikbaar. Hoeveel ouderen in de rest van de Mezendaal geen gebruik kunnen maken van de containers, is bij de SP onbekend.

Rijplaat
Raadslid Serena van Rodenburg is van mening dat de gft-containers binnen bij Dianthus niet weg mogen, zolang de containers buiten onbereikbaar zijn. Ze vraagt namens haar fractie bovendien om een (tijdelijke) oplossing bij de nieuwe containers, bijvoorbeeld in de vorm van een rijplaat. “En desnoods gaan de collegeleden maar beurtelings bij de containers staan om te helpen.”