Rick Sleeuwenhoek was tegen GSV op dreef en was driemaal trefzeker. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Rick Sleeuwenhoek was tegen GSV op dreef en was driemaal trefzeker. (tekst en foto: Erik van Leeuwen) Erik van Leeuwen

Groeneweg kiest voor plezier

Algemeen 412 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Bij Groeneweg doen ze voor dit seizoen niet meer aan gewaagde doelstellingen. Na de mislukte campagne van vorig seizoen in de vierde klasse is het ene p(romotie)-woord in de ban gedaan en wordt het andere p-woord (plezier) veelvuldig genoemd.

Groeneweg sloot zaterdag de bekercyclus af met een 5-1 zege bij GSV in Gouda. Trainer René van Beek was zeker niet ontevreden over het spel (vooral na rust), maar twijfelde of zijn ploeg écht klaar is voor het nieuwe seizoen. “We hebben nog wel een paar weken nodig om in goede vorm te komen”, zei hij. “We hebben een rommelige voorbereiding achter de rug.”

Van Beek wilde zaterdag enkel praten over de aanwezige spelers. Spits Rick Sleeuwenhoek liet in Gouda zien al wel messcherp te zijn. De jonge aanvaller, die vorig seizoen net als de rest van het elftal minder op dreef was, is volgens Van Beek ‘hot’. Dat had ook aanvoerder Bas Roos gezien, die toeschouwer was in Gouda, en net als Rick Willemsen op de weg terug is na een blessure. “We hebben allebei afgelopen week vol meegetraind. Het gaat nu alleen nog om wedstrijdritme.”
Roos en zijn trainer hielden zich een paar dagen voor de start van de competitie - Groeneweg begint zaterdag tegen Graaf Willem II/VAC - op de vlakte wat betreft de doelstellingen voor komend seizoen.
Ingegeven door de verkeerd afgelopen editie van vorig seizoen, focussen trainer en ploeg zich in eerste instantie op het maken van plezier. “Ik doe geen harde uitspraken zoals vorig seizoen”, zei Van Beek, die destijds aangaf dat Groeneweg ‘per se’ moest promoveren.
De vierdeklasser blaast nu wat minder hoog van de toren. Roos: “We moeten ons maar eerst bewijzen op het veld.”