Trainer Gerald van der Klok: “We moeten altijd op honderd procent spelen.”
Trainer Gerald van der Klok: “We moeten altijd op honderd procent spelen.” Erik van Leeuwen

Geen vrees voor zwaar seizoen bij Moerkapelse voetballers

Algemeen

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle beëindigde de bekercampagne zaterdag met een knappe 3-2 zege op Hazerswoudse Boys. Dat was een opsteker na een moeizame voorbereiding voor de start van de competitie.

Drie rechtstreekse degradanten en de nummers tien en elf die veroordeeld zijn tot de nacompetitie. De versterkte degradatieregeling in de vierde klasse bereikte eind afgelopen week ook Moerkapelle. “Pittig”, omschreef trainer Gerald van der Klok de opdracht. “We moeten dus bij de eerste negen eindigen. Of we vrezen? Nee hoor, voor elke club wordt het een zwaar seizoen.”

De resultaten van Moerkapelle in de voorbereiding waren tot nu toe allesbehalve bemoedigend. Vooral de nederlaag bij vijfdeklasser ASW (6-1) deed de alarmbellen luiden op sportpark De Wilde Veenen, waar Van der Klok besloot afgelopen week ‘wat steviger’ op de groep te gaan zitten. “Niet omdat ik dat zo graag wil, maar wel omdat ik zie dat deze groep dat nu het hardst nodig heeft. ASW heeft iedereen wakker geschud dat er een tandje bij moest.”

Van der Klok trok na ASW de conclusie dat Moerkapelle erg afhankelijk is van bepaalde spelers. Zaterdag kreeg hij het gelijk aan zijn zijde, want met Thijs van Nieuwkoop, Harmen Verweij en aanvaller Jeffrey Kievit werd Hazerswoudse Boys met 3-2 verslagen door goals van Kievit, Stef van der Zalm en Jonathan van Rijthoven. “Vooral Thijs en Harmen zijn erg belangrijk voor de coaching in het veld. Met hen erbij is de organisatie vele malen beter. Ook hoop ik dat het besef is gekomen bij iedereen dat we als Moerkapelle altijd op honderd procent moeten spelen. Met minder redden we het niet. Ook niet op 95 procent.”

Tegen Hazerswoudse Boys speelden Jeffrey Kievit en Mischa Slingerland, die terugkomen van blessures, nog één helft. “We doen voorzichtig met ze”, zei Van der Klok. “We raken aardig compleet en kunnen daardoor werken aan onze vaste formatie. Ik hoop ook dat jongens individueel stappen kunnen maken. Jonathan van Rijthoven bijvoorbeeld. Hij speelde twee seizoenen geleden nog in het derde. Daar zit nog flink rek in.”