De 25ste editie van het Truckringsteken komt er dit jaar niet, besloot Stichting Evenement.
De 25ste editie van het Truckringsteken komt er dit jaar niet, besloot Stichting Evenement.

Truckringsteken in Nieuwerkerk aan den IJssel afgelast

Algemeen 605 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Stichting Evenement meldt in een persbericht gestopt te zijn met de voorbereidingen voor het Truckringsteken dat op 1 oktober zou plaatsvinden. Het besluit tot de afgelasting is genomen uit angst voor ongelukken. Vorige week werd op basis van de weersvoorspelling al de Vlootschouw afgelast.

Bij het Truckringsteken gaan deelnemers in rijdende trucks de strijd met elkaar aan. In zo kort mogelijke tijd proberen de bijrijders ringen te rijgen aan een stok. De stichting organiseerde het evenement 24 keer. De laatste editie was in 2019.

“Na drie jaar hadden we er goede hoop op dat we het evenement weer konden organiseren”, zegt Liane Boele van stichting Evenement. “Met het aantal dranghekken dat we van de gemeente krijgen, kunnen we echter niet het parcours veilig afzetten.” De stichting heeft gezocht naar alternatieven, maar zegt dat die te duur of niet uit te voeren zijn. “We kiezen er dan liever voor om het niet door te laten gaan, dan dat er straks iemand gewond raakt door een ongeval. We mogen nooit de veiligheid in het geding laten komen.”

Desgevraagd licht Boele verder toe: “Vanuit de gemeente en de Veiligheidsregio worden steeds meer eisen gesteld waar wij als vrijwilligers aan moeten voldoen. Wat gezien de tegenwoordige tijd ook wel een beetje logisch is, alleen houdt het voor ons in dat we dan ook meer handen nodig hebben om iets te organiseren. Die handen zijn er niet. Daarnaast geeft de gemeente ons advies en nemen wij aan de hand daarvan beslissingen, de verantwoording ligt bij ons.”

Het volgende evenement van de stichting is de sinterklaasintocht.