Imre Szabo wint een duel. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Imre Szabo wint een duel. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Moordrecht vindt de ‘aanknop’ te laat

Algemeen 521 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – De eerste competitiewedstrijd op nieuwe eigen bodem leverde voor Moordrecht zaterdag niet het gewenste resultaat op. Het Delftse DVC ging er op sportpark ’t Ambacht met de buit vandoor (3-4) en dat was niet nodig geweest, vond ook trainer Rens Binken. “We speelden een uur energievol.”

In de stille kleedkamer van de vijfdeklasser gaf het Moordrecht-icoon zijn ploeg na afloop complimenten over de tweede helft. “We hebben veerkracht getoond. Dat is positief.”

Even later, in de commissiekamer een paar deuren verder, baalde de nieuwe oefenmeester als een stekker. “Ik ben altijd fanatiek. Dat was ik ook als speler. Ik wilde altijd winnen.” Die ‘wil’ wil hij ook zien bij de spelers. “Ze mogen van mij van alles fout doen, maar de mentaliteit moet goed zijn. Geen negentig, maar honderd procent.”

Binken zat zichzelf dan ook op te vreten in de dug-out in het eerste half uur tegen DVC. Zittend hield hij het niet lang vol, staand aan de zijlijn probeerde hij zijn manschappen tot meer daden te bewegen. Dat lukte pas na een half uur toen DVC al twee keer had gescoord. “Ik vond ons fut- en zielloos spelen”, zei Binken over die fase.`

“Het spel was heel matig. De passing was slordig, het tempo te laag. Het heilige vuur was er niet.”

In het laatste kwartier voor rust slaagde Moordrecht er wel in om de aanknop te vinden. Er werd hoger én collectief druk gezet, DVC, dat tot dan helemaal geen problemen had gehad, werd meteen in verlegenheid gebracht.

Diego Sohailet stuitte op de Delftse keeper, maar even later had de thuisclub toch zijn aansluitingstreffer te pakken. Een dubbele één-twee tussen Mimo de Michaelis en Clint Broer werd door de laatste hard en laag binnengeschoten: 1-2.

Moordrecht leefde weer, maar kwam beroerd uit de kleedkamer voor de tweede helft. Een deel van de aanhang had zich nog niet op het terras van het clubgebouw gesetteld of het was al 1-3 nadat een onoplettendheid DVC een strafschop en de 1-3 had opgeleverd. De gastheren leken na de 1-4 even later een verloren wedstrijd te spelen.

De onverzettelijkheid die in het eerste half uur ontbrak was er in het laatste half uur echter wel. Met een beetje geluk maakte invaller Yannick Voortallen de 2-4 en toen de rechtsbuiten in de 75ste minuut na een goede aanval de 3-4 onder de DVC-goalie had geschoven, ging ook de aanhang er weer in geloven.

DVC, dat niet vies was van enig tijdrekken, bleef met pijn en moeite op de been. De gasten hadden in de 80ste minuut alle geluk van de wereld toen Davey Hehakaya door de achterste linie brak en zowel Imre Szabo als Yannick Voortallen een Delfts been en lichaam op hun weg vonden. Het was zeker niet de enige kans die Moordrecht in de slotfase kreeg.

“Die keeper heeft er zeker twee doelpunten uitgehouden”, baalde Binken. Hij sprak van een wijze en dure les voor zijn pupillen. “Deze jongens moeten beseffen dat ze veel meer in hun mars hebben dan ze vandaag hebben laten zien”, zei hij.

“Ik geloof er echt in dat we met deze groep binnen een jaar of twee richting het niveau van de vierde klasse kunnen.”