Bas Stuurstraat was de gevierde man bij CKV Nieuwerkerk.
Bas Stuurstraat was de gevierde man bij CKV Nieuwerkerk. Erik van Leeuwen

CKV Nieuwerkerk viert z’n eerste feestje

Algemeen 532 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Niels Stuurstraat vierde grote successen bij CKV Nieuwerkerk tot dat hij afgelopen zomer overstapte naar topclub Blauw Wit Amsterdam. Zijn jongere broertje Bas kwam hem aflossen en bezorgde Nieuwerkerk zaterdag de eerste winst van het veldseizoen.

Zenuwslopend was de slotfase van het duel met ONDO in ’s-Gravenzande. Met nog een kleine minuut te spelen kreeg de thuisploeg met een 17-18 score in Nieuwerkerks voordeel een discutabele strafworp. Die werd benut, waarop Nieuwerkerk nog 25 seconden had voor de laatste aanval.

De door Nieuwerkerk-coach Mady Tims ingebrachte Bas Stuurstraat deed als supersub waarvoor hij was gebracht. Na een combinatie met Tim Nome dwong de jonge speler een strafworp af. Met nog een paar seconden op de klok probeerde ONDO Stuurstraat nog uit de concentratie te halen – de thuisploeg nam zelfs nog een time-out – maar de jongeling miste niet.

Direct na het eindsignaal zorgde dat voor een grote ontlading bij staf en spelers van Nieuwerkerk. “Niks motiveert zo als punten”, zei Tims na afloop. “Je kan nog zo bouwen met elkaar aan het team, je hebt bevestiging nodig dat je op de goede weg bent. Deze wedstrijd en deze eerste overwinning geven dat.”

Met een compleet nieuw achttal is winnen beslist geen vanzelfsprekendheid bij Nieuwerkerk, maar na een moeizame start bij KCR in Ridderkerk lijkt Tims de boel aardig op de rit te hebben.

Vorige week werd al gelijkgespeeld, en zaterdag dus gewonnen. “Het is lekker dat we de eerste overwinning binnen hebben en dat we inmiddels op drie punten staan. Maar in deze fase van de competitie zegt het allemaal nog niet zo veel.”

Er staat dit seizoen veel op het spel vanwege de versterkte promotieregeling. Als Nieuwerkerk bij de eerste zes eindigt, plaatst het zich voor de nieuwe hoofdklasse.

Mocht de ploeg erin slagen eerste te worden, dan wacht zelfs het hoogste niveau.

Tims: “In de zaal is vorig seizoen de tussenklasse gemist. Op het veld willen we het wel graag halen.”