Max Nieuwstadt ontbrak zaterdag in de laatste oefenwedstrijd. Hij was ziek.
Max Nieuwstadt ontbrak zaterdag in de laatste oefenwedstrijd. Hij was ziek. Erik van Leeuwen

RECO ZVH is klaar voor het ‘echie’ na generale in Nijmegen

Algemeen 528 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De volleyballers van RECO ZVH sloten zaterdag de voorbereiding af met een gelijkspel tegen VoCaSa in Nijmegen. Komende zaterdag ontmoeten beide ploegen elkaar weer in Nijmegen; dan voor het ‘echie’.

Spelen tegen de eerste competitietegenstander als laatste oefenwedstrijd voor de start van het nieuwe eredivisieseizoen? Het zou zomaar raar gevonden kunnen worden. ZVH-coach Kristian van der Wel kon zich die gedachtengang voorstellen.

“Een beetje apart is het zeker, maar aan de andere kant is het voor ons een prima generale voor volgende week. Zeker omdat het uit was en we konden wennen aan de omstandigheden in de zaal in Nijmegen.”

Van der Wel benadrukte ook dat hij met zijn team ‘zeker niet het achterste van de tong’ had laten zien. “We zijn natuurlijk niet gek, maar voor VoCaSa geldt hetzelfde.”

Van der Wel keek afgelopen weekeinde met een goed gevoel terug op de oefencampagne. “We hebben in de eerste twee weken geoefend tegen teams uit de topdivisie. Die hebben we gewonnen. Daarna zijn we overgestapt op de eredivisieteams, met de helft overwinningen en de helft nederlagen.”

Van der Wel zag tot zijn voldoening veel progressie in het spel van zijn ploeg. “Vooral in verdediging als in passend opzicht hebben we een grote stap gezet.” ZVH ‘kocht’ niet spectaculair in deze zomer, maar zoekt het vooral in de mix van oudere en jongere spelers. Het team van de Zevenhuizenaren is dan ook een wereld van uitersten.

Tegenover Richard Rademaker (40), die na zes jaar terug is in de eredivisie als libero, staan vier supertalenten die de tijd krijgen zich te ontwikkelen. Tom Sonneville, Elvin Oskam, Bram van der Wel (de zoon van) en de iets oudere Julian Perdijk moeten in de toekomst het stokje overnemen.

“We hebben een vaste kern van tien spelers en voor elke wedstrijd sluiten er twee spelers aan. Dat gaat ook zo op de training. Dus de jonge jongens trainen twee keer per week mee.”