Spelenderwijs oefenden de kleuters met het herkennen van gevaren in het verkeer. (tekst en foto: Judith Rikken)
Spelenderwijs oefenden de kleuters met het herkennen van gevaren in het verkeer. (tekst en foto: Judith Rikken) Judith Rikken

Moerkapelse Keijzerschool is streetwise

Algemeen 533 keer gelezen

Moerkapelle - Een mini-stoplicht, een zebrapaadje en kartonnen borden met afbeeldingen van auto’s erop vonden de kleuters van de Moerkapelse Keijzerschool dinsdagochtend in hun speelzaal. Ook de andere groepen verkeerden in verkeerssferen, vanwege het programma Streetwise waarmee de ANWB naar de school was gekomen.

Links, rechts en weer links moesten de kleuters kijken voordat ze de nepweg in de speelzaal mochten oversteken. Bij het zebrapad was het wachten op groen. Om beurten kregen ze een autobord in de hand, waarmee ze ook eens in de rol van automobilist konden kruipen.

Voor de hogere groepen in de school brachten de ANWB-vertegenwoordigers andere materialen zoals een fietsparcours en een elektrische rijlesauto mee. De leerlingen mochten zittend op de bijrijdersstoel zelf remmen om de reactietijd, de remweg en het effect van het dragen van de gordel bij een noodstop te ervaren.
In het verkeerseducatieprogramma, waarmee de ANWB ook op andere scholen in Zuidplas is geweest en komt, is er ook veel aandacht voor afleiding in het verkeer door de smartphone. Streetwise wordt grotendeels bekostigd vanuit de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-gedachte van de ANWB.