Met Melissa Luijt erbij telt de 29-koppige gemeenteraad van Zuidplas nu tien vrouwen. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Met Melissa Luijt erbij telt de 29-koppige gemeenteraad van Zuidplas nu tien vrouwen. (tekst en foto: Erik van Leeuwen) Erik van Leeuwen

Melissa Luijt brengt D66 Zuidplas weer op vier raadsleden

Algemeen 407 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Burgemeester Han Weber heeft in de eerste gemeenteraadsvergadering van het nieuwe politieke jaar Melissa Luijt beëdigd als 29ste raadslid. De 44-jarige inwoner van Moordrecht is bij D66 de opvolger van Rik van Woudenberg.

Van Woudenberg werd voor de zomer geïnstalleerd als wethouder in Capelle aan den IJssel. Met de komst van Luijt is D66 weer compleet. Naast Luijt maken fractievoorzitter Mark Clavaux en raadsleden Chantal Bon en Ryan Adriaanse deel uit van de viermansfractie.

Met Luijt, die zich gaat bezighouden met onder andere sociale veiligheid, diversiteit en inclusiviteit en vrijwilligers, komt het aantal vrouwelijke raadsleden op tien. De VVD heeft drie vrouwen, D66 twee, ChristenUnie/SGP, SP, Pvda/GroenLinks, Groep Pouwels en het CDA elk één.

De fractie van ChristenUnie/SGP kreeg vorige week versterking van Dick Alblas, die als fractieadviseur aansluit. Alblas was na de gemeenteraadsverkiezingen als informateur de ‘architect’ van de huidige coalitie en het huidige college.

Woensdag 5 oktober debatteert de gemeenteraad over het collegeprogramma, dat onlangs werd gepresenteerd.