Roselle Hoes speelde zaterdag samen in één team met haar moeder.
Roselle Hoes speelde zaterdag samen in één team met haar moeder. Erik van Leeuwen

Top lonkt na duo-zege

Algemeen 359 keer gelezen

WATERPOLO
Nieuwerkerk aan den IJssel – De vrouwelijke en mannelijke waterpoloërs van NieMo Barracuda lijken deze competitie een gooi te gaan doen naar een toppositie in de competitie. Zaterdag zetten de vrouwen de ambities kracht bij met een 6-2 zege op De Kempvis, terwijl de mannen Waterpolo Residentie een pak slaag gaven (13-4).

Vanzelf ging het voor vrouwen van NieMo Barracuda zeker niet. Toen Maritza Hoes na vier partjes het water verliet, liet ze een alleszeggende ‘poeh’ horen, om duidelijk te maken dat de zege op De Kempvis een zware bevalling was. “We hadden het heel lastig de eerste twee partjes. Die keepster was best goed, waardoor we lang op maar één doelpunt bleven steken.”

Uiteindelijk kon haar ploeg in de derde periode het verschil maken. Met Jennifer Heemskerk als scherpschutter werden in een tussensprintje de gasten uit Spijkenisse op een onoverbrugbare achterstand gezet (5-1). 

Voor Maritza Hoes was het treffen met De Kempvis bijzonder omdat ze voor de tweede opeenvolgende week in het water lag met dochter Roselle. Het talent, geboren in 2007, was allesbehalve onder de indruk van de veel oudere en ervaren tegenstandsters in het water en speelde mee alsof ze dat altijd doet. Haar moeder glom van trots na afloop.

“Het doet me meer dan ik eerst had verwacht. Ik vind het heel bijzonder dat we samen spelen.”

Moeder en dochter maken dit seizoen sowieso veel waterpolotijd door met elkaar, want ma is ook trainster en coach van het meisjesteam van de club. “Ik vind het nóg leuker dan dat ik dacht dat het was om te doen.”

Bij de mannen begint de jeugd zich ook steeds meer te laten gelden. Ryan van Delft (18) was tegen Waterpolo Residentie éénmaal trefzeker. De even oude Mats van Leeuwen is een betrouwbare sluitpost in een team dat rijp lijkt om dit seizoen om de prijzen te kunnen meespelen. Met de zege op de Haagse bezoekers staat NieMo Barracuda nog op een honderd procent score.

Zaterdag wacht de eerste grote test van deze competitie, als in Vlaardingen ZVVS, dat negen uit drie heeft, de tegenstander is.

Bij de vrouwen, die tweede staan in de derde klasse achter Rotterdam, viel al zo waar het woord ‘promotie’. Dat is wat prematuur, maar geeft wel aan dat het vertrouwen groot is.