De IJssel had zondag eindelijk iets te vieren, ze staan nu op plek nummer negen in de eerste klasse. Erik van Leeuwen

De IJssel is van de nul af

Algemeen 429 keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De hockeyers van De IJssel hebben het goede spel van het begin van de competitie eindelijk vertaald naar tastbaar resultaat. Alkmaar werd op sportpark Dorrestein overtuigend met 3-1 verslagen.

De IJssel slaagde er tijdens de eerste drie wedstrijden, die alle verloren gingen, er niet in om het goede spel te koppelen aan goed resultaat.
Zondag tegen Alkmaar zat het de Nieuwerkerkse formatie aanvankelijk ook niet mee, want volledig tegen de verhoudingen in namen de bezoekers in de eerste helft een 0-1 voorsprong.

Uit één van de spaarzame uitvallen van de Noordhollanders kwam een strafcorner voort, die achter keeper Pascal Martens in het doel verdween.
De IJssel hield zich echter vast aan het goede spel en kwam via Jim Dronk voor rust op gelijke hoogte. “Misschien wel het kantelpunt in de wedstrijd”, zei De Jong, die vooral het jagen van Niels Holterman in de voorfase roemde.

Op dat collectieve druk-zetten van de thuisploeg had Alkmaar na de pauze geen goed antwoord meer. Vincent Martens velde het vonnis over de gasten. Eerst maakte hij uit een strafcorner de 2-1, vervolgens gleed hij een harde voorzet bij de tweede paal in het doel (3-1).

“De jongens zijn blij, maar ook opgelucht”, reageerde De Jong, die met zijn team de twaalfde en laatste plaats in de algemene rangschikking kon inruimen voor de negende positie.