Clint Broer was goed voor twee treffers tegen WIK.
Clint Broer was goed voor twee treffers tegen WIK.

Moordrecht geniet niet van eerste zege op ‘t Ambacht

Algemeen 927 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht heeft weinig plezier beleefd aan de eerste thuiszege op sportpark ’t Ambacht. Tegenstander WIK verpestte wat een leuke voetbalmiddag hoorde te worden. Moordrecht hield er drie punten (4-2) en een kater aan over.

Trainer Rens Binken zag zijn team een goede eerste helft spelen, maar volgens hem werden de sportieve prestaties volledig overschaduwd door wat hij noemde ‘het wangedrag’ van WIK.

“Het sloeg helemaal nergens op. Het was pure intimidatie in het veld. Schelden, schoppen. Het was zó triest. Mijn jongens waren niet blij met de overwinning, maar terneergeslagen over wat zij mee moesten maken.”

De bezoekers uit Den Haag beëindigden het duel met negen spelers. In de eerste helft kreeg een speler twee gele kaarten kort achter elkaar, even later gaf de scheidsrechter in één keer de rode kaart toen een Haagse speler Moordrecht-speler Storm Revet keihard in de knieholte raakte zonder dat er een bal in de buurt was.

“Wij zijn een nette club die lekker wil voetballen en wij zijn deze intimidatie niet gewend”, zei Binken. “We zijn in de tweede helft alleen maar bezig geweest om onze benen heel te houden. Ook richting de scheidsrechter was het niet normaal wat er gebeurde. Wat die man allemaal over zich heen kreeg, schandalig was het.”

Zijn spelers gaven zaterdag na de wedstrijd al aan weinig zin te hebben in de uitwedstrijd die voor volgend jaar op de agenda staat. “Ik kan me niet voorstellen dat de KNVB niet op de hoogte is van dit gedrag van WIK. Andere clubs komen met dezelfde verhalen thuis. Het is tijd dat de KNVB gaat ingrijpen. Dit gedrag hoort niet op een voetbalveld thuis”, aldus Binken.

Clint Broer scoorde twee keer en legde daarmee de basis voor de overwinning. Ook Diego Sohailet en Davey Hejakaja, die weer terug was na een blessure, waren trefzeker.