Maurice Treffers.
Maurice Treffers.

Nieuwerkerk vecht zich naar zege

Algemeen 279 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk blijft in de race voor de eerste periodetitel. De ploeg van Ron Luijten won zaterdag de zware uitwedstrijd bij Neptunus-Schiebroek. Uitgerekend Stefan van Diest maakte de winnende goal: 2-3.

Van Diest speelde na zijn jeugdtijd bij Nieuwerkerk enige jaren bij Neptunus. De middenvelder, die dit seizoen een meer dan uitstekende indruk maakt, keerde afgelopen zomer terug.

“Het is heel bijzonder als je uitgerekend tegen je oude club de winnende goal maakt”; Luijten had oog voor het bijzondere moment.

De oefenmeester prees zijn ploeg voor de vechtlust en passie. “Er werd bij vlagen goed gevoetbald, maar vandaag was het vooral vechtvoetbal. Die passie zag ik bij de hele ploeg. Neptunus heeft een elftal met individueel sterke spelers en daarom mogen we trots zijn dat we als winnaar van het veld kwamen.”

Nieuwerkerk maakte in de eerste helft een 1-0 achterstand ongedaan door Rowendly Schoop. Na de pauze (2-1 in het voordeel van de thuisclub) bracht aanvoerder Stefan van der Vlegel zijn team weer naast Neptunus. In de spannende slotfase kroonde Stefan van Diest zich als matchwinnaar.

Helemaal schadevrij haalde Nieuwerkerk het einde niet. Na 25 minuten moest Bart Meeske afhaken met een ernstige hamstringblessure. De rechtsback werd vervangen door Shane van den Engel, die op het middenveld was begonnen.

Nieuwerkerk moet het volgende week ook zonder Maurice Treffers stellen, die tegen Neptunus keen tweede gele kaart kreeg (rood) en automatisch voor één wedstrijd is geschorst.