Annelies Modderkolk behoort in de zaal tot de vaste dames bij IJsselvogels. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Annelies Modderkolk behoort in de zaal tot de vaste dames bij IJsselvogels. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Korfballers CKV Nieuwerkerk en IJsselvogels staan te popelen

Algemeen 148 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk en IJsselvogels staan aan de vooravond van een nieuw zaalseizoen. Voor het eerst sinds drie jaar lijkt weer een ‘normale’ competitie te kunnen worden afgewerkt. “Bij ons staat iedereen te popelen om te beginnen.

Nieuwerkerk en IJsselvogels namen op een andere manier afscheid van de eerste helft van de veldcompetitie. Waar Nieuwerkerk afsloot met twee overwinningen, eindigden de Moordrechtenaren in mineur.

“Wij zijn meer een zaalploeg en alleen daarom al heeft iedereen enorm veel zin in de nieuwe competitie”, reageert IJsselvogels-trainer Berry Glissenaar. “Ons schot komt in de zaal beter tot z’n recht.”

Dat bleek zaterdag in de laatste oefenwedstrijd tegen DVS’69 die met maar liefst 29-16 werd gewonnen. IJsselvogels hield er een ongekend tempo op na, want in de eerste klasse is de speeltijd twee keer 25 minuten.

De Moordrechtenaren krijgen voor het eerst te maken met de schotklok na de promotie naar de eerste klasse. “Dat is even wennen, we lijken dat aardig onder de knie hebben”, zegt Glissenaar. “Je hebt meer tijd dan je denkt dat je hebt.”

Glissenaar voerde twee veranderingen door in zijn ploeg. Ten opzichte van het veld is Annelies Modderkolk nieuw en is Lieke Verstoep, die kampte met een blessure, teruggekeerd. De talentvolle Cecile Slingerland speelt in het tweede deze zaalcompetitie. “Cecile gaat in de toekomst een belangrijke dame worden, maar ze is jong en zich nog volop aan het ontwikkelen.”

Ook bij Nieuwerkerk zijn enkele mutaties. Zo zijn Mika de Ruiter en Tessa van Dijk toegevoegd en is Lotte Larooij hersteld van haar blessure. Net als voor IJsselvogels geldt dat Nieuwerkerk inzet op klassebehoud. Nieuwerkerk verloor zaterdag de laatste oefenwedstrijd tegen Wageningen. “Wageningen is een kampioenskandidaat in de hoofdklasse, wij zijn dat zeker niet.”

Coach Mady Tims nam de nederlaag niet zwaar op. “Ik merk dat iedereen er klaar voor is. We hebben drie afgebroken of aangepaste zaalseizoenen achter de rug en iedereen verlangt weer naar een volledige en uitgespeelde competitie.”