Afbeelding

Energietoeslag voor leden Groeneweg

Algemeen 342 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – VV Groeneweg heeft een voorstel in de maak om energietoeslag in te voeren. De club heeft te maken met een oplopende rekening voor gas- en elektriciteitsverbruik. “We hebben een gedateerd pand waar geen duurzaamheidsmaatregelen zijn genomen”, zegt voorzitter Ed Roos.

Groeneweg huurt velden en opstallen van de gemeente. “We hebben zelfs nog enkel glas en nagenoeg geen isolatie. Ook hebben we nog confessioneel licht op de velden. Dat slurpt energie.” Met de verwachte verhuizing ligt het niet voor de hand dat de gemeente nog gaat investeren in duurzaamheidsmaatregelen.

Groeneweg (705 leden) verwacht dat de rekeningen voor het gas- en elektriciteitsverbruik enorm omhoog schieten.

Groeneweg probeert waar mogelijk zuinig te zijn met energie.

“De lichten gaan na de training meteen uit en onze trainers en leiders hebben we de opdracht gegeven dat hun team na de wedstrijd een kwartier de tijd heeft om te douchen. Mocht het de spuigaten uit lopen met de rekening, dan kunnen we besluiten doordeweeks de douches dicht te houden.”

De energietoeslag komt boven op de contributie. Roos: “Het gaat niet om een verhoging van die contributie, maar om een tijdelijke opslag. Afhankelijk van de ontwikkeling van de energieprijs, kunnen we bepalen hoe hoog die wordt.”

Volgens Roos denkt Groeneweg aan een bedrag dat ongeveer gelijk is aan de contributieverhoging die VV Nieuwerkerk doorvoerde. Die club kreeg van de leden toestemming voor twee eenmalige verhogingen van elk twintig euro.