Kruidnoten bakken
Kruidnoten bakken Brigitte Hof

Speciale kids winactie: Recept kruidnoten

Algemeen 367 keer gelezen

Kruidnoten bakken
Voorbereiding: 55 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
150 g ongezouten roomboter
125 g donkere basterdsuiker
4 el halfvolle melk, op kamertemperatuur
2 el speculaaskruiden
Snufje zout

Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 165 °C.
Kneed het zelfrijzende bakmeel met de roomboter, basterdsuiker, speculaaskruiden en het snufje zout door elkaar. Voeg de melk aan het deeg toe en kneed tot het een lekker soepel deeg wordt.

Stap 2.
Rol kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat, zorg dat er wat ruimte tussen de balletjes zit. Druk ze met je duim een beetje plat.

Stap 3.
Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar en lichtbruin.

Stap 4.
Laat de kruidnootjes helemaal afkoelen op de bakplaat en bewaar ze in een afgesloten trommel.

Stap 5.
Maak een mooie foto van jouw zelfgemaakte kruidnoten. (ander zelfgemaakt lekkers mag uiteraard ook)
Eventueel kun je ze versieren door ze bijvoorbeeld te dopen in gesmolten chocolade en te dippen in discodip of verzin zelf een unieke kruidnoot.

Stap 6.
Stuur de foto naar online@hart-van-holland.nl
En wie weet win je een mooie prijs.

Stap 7.
Nu is het tijd om te smullen, geniet ervan.