Nieuwerkerk-trainer Ron Luijten: “Stefan is door de beweging in zijn spel zó moeilijk te verdedigen.”
Nieuwerkerk-trainer Ron Luijten: “Stefan is door de beweging in zijn spel zó moeilijk te verdedigen.”

Nieuwerkerk koestert Stefan van der Vlegel

Algemeen 192 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk blijft winnen in de tweede klasse. Met dank aan Stefan van der Vlegel, die in de uitwedstrijd tegen Hillegersberg de Nieuwerkerkse productie voor zijn rekening nam: 0-3.

De aanvoerder bracht zijn seizoenstotaal daarmee al op tien treffers.

“Op Stefan staat geen maat”, blies trainer Ron Luijten de loftrompet. “Hij is door de beweging in zijn spel zó moeilijk te verdedigen. Hij is enorm scherp in de afronding.” Hij kan volgens zijn oefenmeester ook excelleren vanwege het werk van zijn medespelers.

“Philipe den Hartog en Shayrol Curiel zorgen voor aanvoer vanaf de zijkanten, Rowendly Schoop fungeert als targetman. Het klopt voorin gewoon.”

Luijten roemde zaterdag sowieso het collectief, want Nieuwerkerk speelde in Hillegersberg allesbehalve een goede wedstrijd. De thuisploeg speelde fel en Nieuwerkerk kwam vooral voor rust niet of nauwelijks in het spel voor. Pas toen middenvelder Stefan van Diest meer naar achteren ging spelen, kregen de bezoekers weer wat grip.

“We hadden het erg lastig met het spel van Hillegersberg”, erkende Luijten. “Maar onze kracht is ook dat we kunnen terugvallen op strijd als het even niet loopt. En we hebben een surplus aan individuele kwaliteiten, waardoor we toch vanuit het niets kunnen scoren.”

Dat gebeurde in de eerste helft toen Stefan van der Vlegel tegen alle verhoudingen in Nieuwerkerk op 0-1 zette. Ongeveer na een kwartier in de tweede helft sloeg Van der Vlegel weer toe.

“Een prachtige goal, vanuit een onmogelijke hoek. Na de 2-0 was het gelopen”, meende Luijten, die Van der Vlegel ook nog een derde keer zag scoren.

Bij Nieuwerkerk speelde Jesse Asowata voor de geschorste Maurice Treffers en nam Shane van den Engel de rechtsbackplaats over van de geblesseerde Bart Meeske.

Zaterdag speelt Nieuwerkerk de topper tegen koploper Sparta, dat één punt meer heeft. Bij winst veroveren de Dorresteinbewoners de koppositie in de tweede klasse. Luijten: “Het is voor ons weer een test. Ik denk niet dat wij een eendagsvlieg zijn, wij horen thuis in de top van deze klasse.”