Wethouder Daan de Haas was bij de eerste fietsverlichtingscontrole van het seizoen in Moerkapelle, waar hij gadgets en lampjes uitdeelde.
Wethouder Daan de Haas was bij de eerste fietsverlichtingscontrole van het seizoen in Moerkapelle, waar hij gadgets en lampjes uitdeelde. Judith Rikken

VVN zet voetballers in het licht

Algemeen 186 keer gelezen

Moerkapelle - De komende twee maanden controleert Veilig Verkeer Nederland Zuidplas in alle dorpen of fietsers met goed licht rijden. Bij de controles krijgen de VVN-vrijwilligers assistentie van de politie en handhavers van de gemeente.


Deze week was het voor jonge voetballertjes van vv Moerkapelle soms even schrikken, als ze bij aankomst bij het voetbalcomplex een paar reflecterende hesjes tegen het lijf fietsten. Wie goede verlichting voerde, kon een complimentje en gadget tegemoetzien. Was er bij de vrijwilligers geen reden tot tevredenheid, dan werden de kinderen gewezen op het belang van goede verlichting en kregen zij een lampje. Ook bij het Polderbad in Nieuwerkerk werd deze week al een controle gehouden.
De komende dagen steken de VVN-vrijwilligers hun licht nog op in Moordrecht en Zevenhuizen. Op een later moment worden de Nieuwerkerkse voetballers aan een controle onderworpen.