Afbeelding
Foto uit Archief Hvh

Verhuisvergoeding voor Groeneweg niet verhoogd

Algemeen 829 keer gelezen

Zevenhuizen – Het college is niet van plan om Groeneweg meer geld te geven voor de verhuizing naar het toekomstige sportpark in Zevenhuizen. “Er zit geen schot in de zaak”, aldus Groeneweg-voorzitter Ed Roos.

De gemeente en de voetbalvereniging zijn al een tijdje in onderhandeling over het bedrag dat Groeneweg krijgt om een nieuw clubgebouw op het nieuwe sportpark neer te zetten. Waar tennisvereniging Zevenhuizen snel tot een akkoord kwam, liggen college en voetbalclub al maanden ver uit elkaar.

Voorzitter Ed Roos zei zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club dat er weinig schot in de zaak zit. Groeneweg hoopt nog steeds dat de gemeente meer geld wil uittrekken voor de verhuizing. Volgens Roos is het bod van de gemeente te laag om een clubgebouw neer te zetten dat past bij de omvang van de club.

“De gemeente verschuilt zich achter normen van de KNVB”, aldus Roos. “Het meningsverschil gaat er vooral om dat wij denken dat het voor dit bedrag niet kan om een gebouw met gewenste faciliteiten neer te zetten en de gemeente wel. De gemeente rekent met een andere vierkantemeterprijs dan wij.”

In het huidige clubgebouw op sportpark Van ‘t Verlaat heeft Groeneweg een oppervlakte van 870 vierkante meter. Dat wordt duizend vierkante meter voor het nieuwe clubgebouw, omdat Groeneweg in de loop der jaren is gegroeid. De club verwacht de komende jaren nog verder te groeien en wil dat die groei ook wordt meegenomen.

”Het hele nieuwbouwproject is verlieslijdend en blijkbaar worden wij daar de dupe van”, zegt Roos.

Een delegatie van Groeneweg heeft binnenkort een nieuw gesprek met de gemeente over de afwijzing van een hogere verhuisvergoeding.

“Wij zijn hartstikke voor het plan met een nieuwe Zevenster en veel sociale woningbouw op het huidige sportpark”, zegt Ed Roos. “Maar wij hebben recht op een goede verhuisvergoeding.”

Roos zegt dat zijn club graag aan de slag gaat met de ontwikkeling van het nieuwe voetbalpark. “We hebben nu een schets, meer nog niet. We zullen geld moeten lenen, maar ik heb als voorzitter geen zin om de club met een grote schuld op te zadelen. Dat kan niet de bedoeling zijn.” (Erik van Leeuwen)