IJsselvogels was blij met het goede spel tegen Excelsior.
IJsselvogels was blij met het goede spel tegen Excelsior.

Bonusoverwinning IJsselvogels; koploper nipt verslagen

Algemeen 159 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht – IJsselvogels heeft voor een stunt gezorgd op de zesde speeldag in de eerste klasse. In eigen huis versloeg de nummer zeven van het klassement koploper Excelsior uit Delft met 24-23.

IJsselvogels-trainer Berry Glissenaar betitelde de zege als bonuspunten: “Je gaat er op voorhand niet van uit dat je de koploper gaat verslaan. Excelsior heeft niet voor niets de vorige zes wedstrijden gewonnen.”

De Moordrechtse korfballers konden een overwinning goed gebruiken. Niet alleen vanwege de penibele positie op de ranglijst (zevende van acht), ook vanwege het zelfvertrouwen. “We hadden dit keer geen lengtetekort ten opzichte van Excelsior”, zei Glissenaar.

“Lieke Verstoep en Annelies Modderklok waren zelfs groter en dus in het voordeel in de rebound. Dat hebben we goed benut, maar het voornaamste verschil is dat we vanaf het begin scherp waren. We zijn al weken gretig en dit keer klopte het allemaal in de wedstrijd.”

IJsselvogels raakte niet ondersteboven van een snelle 0-1 achterstand en ook niet toen Excelsior op 2-4 kwam. De Moordrechtenaren speelden hun aanvallen uiterst zorgvuldig uit en schoten op de juiste momenten.

IJsselvogels boog de achterstand om in een 15-10 voorsprong. Bij rust was het verschil vier (16-12). Excelsior knokte zich van 17-13 terug tot 17-17, waarna een spannende inhaalrace volgde waarbij de thuisploeg voor of gelijk stond. “Ik heb al mijn wissels gebruikt”, zei Glissenaar, die Kevin Berghout tegen zijn oude club als supersub inzette. “We gaven geen krimp, knap dat we overeind bleven.”

Grote man aan Moordrechtse kant was Mike Admiraal. “Ook Sam maakte er zeven, maar elf goals is wel bijzonder. Bij Mike is het even minder geweest, maar vandaag speelde hij weergaloos, met dank aan zijn vakgenoten. Bijna alle doelpunten waren van afstand.”

De zege geeft IJsselvogels vertrouwen in de degradatiestrijd. “Jammer dat Kinderdijk ook won, anders waren we een plaatsje gestegen. Zaterdag tegen nummer acht Weidevogels; die wedstrijd wordt weer belangrijk. Als we die verliezen, zijn we weer terug bij af. Dus dat moeten we voorkomen.”