moment van twijfel bij de doelman gaf Robin Zuierveld de mogelijkheid de 3-1 te maken.
moment van twijfel bij de doelman gaf Robin Zuierveld de mogelijkheid de 3-1 te maken. (foto: archief HvH)

Blunderende keeper helpt Groeneweg

Algemeen 270 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg kon in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop allesbehalve overtuigen. Met dank aan de keeper van Floreant werd echter wel de volle buit gepakt: 3-1.

Groeneweg, zonder de geblesseerde aanvoerder Bas Roos, was slordig aan de bal, waardoor van een fatsoenlijke aanvalsopbouw richting het Boskoopse doel geen sprake was. De thuisploeg creëerde voor rust nauwelijks kansen en donkere wolken pakten zich boven sportpark Van ’t Verlaat samen toen Floreant wél scoorde (0-1).

Na de pauze kreeg Groeneweg echter hulp van de Floreant-doelman, die tot drie keer toe in de fout ging. Bij 1-1 taxeerde hij een voorzet van Coen Hoogeveen volledig fout, waardoor de bal in de korte hoek in het doel ging.

Even later liet hij de bal bij een hoge voorzet uit zijn handen vallen, Sam Boudewijn pakte het cadeautje uit (2-1). Iets daarvoor kwam de ploeg van René van Beek al goed weg toen Floreant na een overtreding van Niels Heijkoop een strafschop kreeg en deze hoog over het doel had geschoten.

In de slotfase twijfelde de doelman of hij bij een voorzet moest uitkomen. Dat moment van twijfel gaf Robin Zuierveld de mogelijkheid de 3-1 te maken.

“Het was heel matig, maar nu gaan we ons volledig richten op de derby met Moerkapelle van zaterdag”, zei Bas Roos.

“Voor ons is dat de wedstrijd van het jaar. Het leeft enorm in de ploeg. Ik heb last van mijn voet, maar ik ga spelen, desnoods met pijnstillers of wat mij betreft zetten ze er een spuit in.”