Medewerkers van CFF verzekerden de gulle gevers dat het geld goed terechtkomt.
Medewerkers van CFF verzekerden de gulle gevers dat het geld goed terechtkomt.

TVI steunt special forces met donaties theaterbezoekers

Algemeen 211 keer gelezen

Moordrecht - Een cheque van 750 euro hebben Piet Blonk van Theater voor Iedereen (TVI) en Pieter Blonk (coach en voormalig Defensie-medewerker) vorige week overhandigd aan de stichting Commando & Family Foundation (CFF). Het bedrag is bijeengebracht door het publiek dat vorig jaar de voorstelling ‘De weg naar huis’ bezocht.

In de Moordrechtse Dorpskerk speelde TVI op 4 mei 2022 het stuk over militair kok Wiggert van den Heuvel ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

In augustus speelde het gezelschap het theaterstuk nog eens op de plek waar de kok van de Prinses Irenebrigade gelegerd was: het kerkje in het Zeeuwse Nieuw- en Sint Joosland.

Tijdens de gratis voorstellingen vroeg TVI een vrijwillige bedrage voor stichting Commando & Family Foundation (CFF). Die stichting biedt een vangnet in tijden van crisis als de bestaande voorzieningen ontoereikend zijn voor leden van special forces binnen de Nederlandse krijgsmacht.

Verzetsman Wim Sprenger
TVI repeteert voor een nieuwe theatervoorstelling, waarin het werk van verzetsman Wim Sprenger in en rond Moordrecht centraal staat. De voorstelling wordt op 4 mei gespeeld.