Kaarten voor Slurpfest zijn te boeken op www.slurpfestmoerkapelle.nl.
Kaarten voor Slurpfest zijn te boeken op www.slurpfestmoerkapelle.nl.

Beats in Op Moer; timmerende dj trommelt dorp en regio op

Algemeen 429 keer gelezen

Moerkapelle - De jaarwisseling in Moerkapelle; Michaël van Voorden was erbij, als betrokken dorpsgenoot én als mede-organisator van het vreugdevuur en feestje bij dorpshuis Op Moer. Een sport- en spelinstuif voor kinderen uit het dorp: de Moerkapellenaar bedacht het en voerde het evenement samen met een vriend twee keer uit. Op 27 januari hoopt de 22-jarige timmerman muziek- en feestliefhebbers van achttien jaar en ouder een mooie avond in het dorpshuis te bezorgen.

Van Voorden is geboren en getogen in Moerkapelle en blijft er het liefst wonen. Voorlopig zal dat nog in het ouderlijk huis zijn, want een starterswoning vond hij tot nog toe niet in het dorp. Zoals voor vele anderen, is het voor hem en zijn leeftijdgenoten lastig ‘shoppen’ op de woningmarkt.

De wooncrisis is een probleem dat hem en zijn generatie direct raakt; van andere crises ligt hij niet zo wakker.

“Ik richt me op de mensen om me heen; ik vind het belangrijk om het leuk te hebben met vrienden en familie.”

Als tiener bracht hij heel wat avonden door in de keet, die hij en zijn vrienden ‘Slurp’ hadden gedoopt. “Maar we liepen ertegenaan dat er verder niet veel te doen was voor ons in het dorp. Behalve de kroeg natuurlijk, waar we ook graag komen. Maar een echt feest op zijn tijd vinden we ook wel leuk.” Hij besloot het met wat vrienden zelf te gaan organiseren. De naam van de keet - die niet meer is - gebruikte hij voor het feest, waarvan vorig jaar de eerste editie en op 27 januari de tweede editie plaatsvindt: Slurpfest.

Van Voorden - die als dj aan de weg timmert onder de artiestennaam Exultion - gaat er zelf draaien. Ook andere Moerkapelse jongeren zoals Jonathan van Rijthoven, Mick Breedijk en Bjorn IJzerman nemen plaats achter de draaitafel.

“En mijn docenten Amrish Raghosing en Vano Rodriguez van de dj-school in Alphen aan den Rijn zijn er weer bij. Het wordt een feestavond met muziek die varieert van carnavalsliedjes en Hollandse meezingertjes, tot top-40-muziek, techno en hardstyle. Jongeren die geen geld hebben voor een groot festival en er ook niet ver voor willen of kunnen reizen, hebben zo voor een tientje een leuke avond.”

De sportinstuif voor basisschoolkinderen die Van Voorden twee keer organiseerde, staat ook nog op zijn to-do-lijstje. “De afgelopen tijd heb ik het druk gehad met werken en draaien. Maar het is zeker de bedoeling om nog een keer een instuif te organiseren. Alles op zijn tijd.”

Eén deadline heeft hij zichzelf wel opgelegd: “Ik heb mezelf een jaar geleden vijf jaar de tijd gegeven om iets te bereiken als dj.”

Het gaat de goede kant op; kleine feestjes zijn nu steeds vaker avonden met meer publiek waar hij staat te draaien naast dj’s die ‘al best groot’ zijn.

“Er komen geen 50.000 mensen op af, maar het begint ergens op te lijken.” Hij volgt daarnaast producerslessen, maakt veel muziek en heeft plannen om die uit te brengen op Spotify en Soundcloud. “Het liefst onder een label, maar daarvoor moet ik nog wat puntjes op de i zetten. Ik wil het echt goed hebben.”

Kaarten voor Slurpfest zijn te boeken op Slurpfest Moerkapelle