Afbeelding

Petitie voor behoud IJsselpark 400 keer ondertekend

Algemeen 146 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Het plan van de gemeente Zuidplas om in het IJsselpark in Nieuwerkerk aan den IJssel een school te bouwen stuit op weerstand. De petitie tegen het plan die begin februari werd gestart, is vierhonderd keer getekend. De initiatiefnemers bieden de handtekeningen vanavond aan aan de gemeenteraad.

Voor de gemeenteraadsvergadering staat de nota ‘Stand van zaken onderwijshuisvesting’ op verzoek van de SP op de agenda. Uit die nota blijkt dat het college van burgemeester en wethouders naar het IJsselpark kijkt voor gezamenlijke nieuwbouw voor basisscholen De Wingerd, de Gideonschool en de PWA. Het college wil het schoolgebouw met bijvoorbeeld kinderopvang, voortgezet onderwijs en sport bovendien een bredere maatschappelijk invulling geven.

Op 13 februari hebben inwoners van de wijk Zuidplas het Comité Behoud IJsselpark opgericht en per brief vragen gesteld aan het projectbureau Zuidplas en verantwoordelijk wethouder Wybe Zijlstra. Het comité wil weten of de aan de raad voor te leggen bestemmingsplanwijziging tijdelijk of definitief zal zijn. Ook vraagt het comité om inzage in de flora- en fauna-onderzoeken.
Tijdens de vergadering van vanavond maakt een aantal leden van het comité gebruik van het spreekrecht.